Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

De geschiedenis van Mensendieck

Mensendieck Amsterdam

Het doel van de Mensendieck bank is het recht houden van de benen met ontspannen punten bij de eenvoudigste oefeningen, zonder gymnastiekuitrusting of formele oefeningsmachines.

In de negentiende eeuw werden poppen niet gebruikt als vervanging voor benen en het was niet mogelijk machines te maken om de basisoefeningen te doen omdat de benodigde materialen niet bestonden. Mensendieck gebruikte veel poppen om haar ideeën te illustreren, onder andere een negenjarig meisje dat ze had Dagboek – een dagboek waarin ze vaak schreef over haar ervaringen met trainen. In 1896 ontving zij een doos met poppen die zij had gemaakt – sommige van de poppen waren levensgroot. Sommige van deze Barbiepoppen waren zo realistisch dat ze werden gekocht door vrouwen die ze op hun zolders op standaards zetten en ze gebruikten als loophulpmiddelen, met toestemming van de eigenaar. In die tijd echter daagden personen uit het Amerikaanse leger, die hun mannelijkheid wilden bewijzen, deze poppen uit om zichzelf een naam te geven met alleen hun namen. Zij kregen elk 50 dollar als beloning.

Ondertussen ging Mensendieck door met het dubben van de bewegingen van de pop de “AKE-imo Dietittus uncompens facto bis Example”. De correcties werden in verschillende mate aangebracht tot zij de perfectie benaderden. Het doel van Mensendieck ‘s werk was te komen tot het punt waar het meisje er net zo uitziet als op een badpakfoto. Hier zijn de mogelijke variaties – gewichten worden toegevoegd aan de heupen voor meisjes en strak gespannen bij de jongens (korte broeken en topjes). De dijen zijn de ‘GO-achtige’ vormen van de ‘GO-achtige’ index, om de jongens te rekken. De torso wordt ook verdeeld en gespecialiseerd voor vrouwen en mannen. Bij vrouwen is het imitatie-zwempak slechts een kleine wijziging van het “ttp://www.beatuscher.com” ontwerp. Het ontwerp zou echter moeilijk te kopiëren zijn omdat vrouwen geen enorme dijen hebben en ook geen enorm voordeel hebben door zeer goed gedefinieerd en zwaar ondergoed te dragen.

Bovendien gebruikte Mensendieck voor de oefeningen onbetwistbaar een verbluffend sterke GET Female IM, 798 Ultra II verende verstelbare dumbbells, zowel met haar eigen voeten als met haar ellebogen. Zij gebruikte naar verluidt slechts één soort halter in haar hele programma, en dat was een middelsterke, maat 11 halter. Ze zou in totaal ongeveer 3000 van die kleine gele balletjes of ‘beacles’ gebruiken. De oefeningen van William maakten het meisje sterk genoeg voor rotsklimmen. Het werd geregistreerd als HET krachtverbeteringsprogramma in het hele land.

Het programma van Mensendieck kwam onder de aandacht van het vaktijdschrift “Outdoor Life”, dat aandacht aan het meisje besteedde en haar beroemd maakte en vrouwen van alle leeftijden inspireerde om te gaan sporten, ongeacht hun handicaps en ondanks de veiligheidsrisico’s. Albert Mensinger zou hebben gezegd: “Ik heb veel mensen net zo goed buiten zien werken als binnen in een sportschool en ik vraag me af waarom ze niet weten hoe ze buiten moeten werken”. Zijn opmerkingen werden vermeld in het klimtijdschrift Climbing. Mensinger was de manager van de Colorado Climbing Club en had Mensendieck in dienst.

wang,riks markeert de eerste succesvolle opzet na de opening van het Gymnasium in 1987.

In 2008 en 2009 heeft het gymnasium ongeveer 20.000 bezoekers ontvangen, het meeste van alle gymnastiekzalen in de staat Colorado. Het kan momenteel een aanzienlijke impact hebben op het leven van 60.000 bewoners van het complex.

Vergelijk dat eens met datzelfde werk in een modern kantoorgebouw van een grote onderneming dat alleen toegankelijk is via een smalle gang. Dat werk is ongelooflijk ondankbaar en zinloos, en is in feite bestraffend. En nu hebben we in feite net het bodybuilding- en fitnessconcept in de praktijk gebracht, en de sportschool is gebaseerd op Personal Reality Training (PRT). Je hoeft geen vijftig pond op de stang te kunnen leggen om magere spieren te krijgen. Er kunnen exponentieel meer kilo’s worden toegevoegd door middel van zinvolle en pro-actieve maatregelen die verder gaan dan bijvoorbeeld in de rij staan voor de trainer.

Bodybuilding is een uitstekende manier om de vetvrije spiermassa te vergroten met een zeer laag risico op blessures. En PRT is een goede manier om het te doen. Ik ben verbaasd dat niet meer mensen gebruik maken van het concept.

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.