Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Levenscoaching

Life coach Rotterdam

Een life coach werkt met een individu om hem/haar een positieve richting in het leven te geven. Terwijl counseling een zeer algemeen concept is, is life coaching een proces waarbij de cliënt?”. De “life coach” geeft geen leiding, maar identificeert en implementeert maatregelen die de cliënt moet bereiken. De hulp en de aanwijzingen die de life coach geeft, zijn gebaseerd op de persoonlijke perceptie van de cliënt, het inzicht van de cliënt in zichzelf, en zijn verlangen in het leven. De life coach werkt samen met de cliënt om het beste van zijn/haar werkelijkheid tot leven te brengen. Elke cliënt brengt zijn/haar eigen mogelijkheden, vaardigheden, ervaringen en wijsheid tot leven om aan de behoeften van zijn/haar gemeenschap op een bepaalde plaats te voldoen. Gebeurtenissen, omstandigheden, situaties en relaties worden tot leven gebracht. Life coaching is geen remedie om levensproblemen uit te roeien of het voorkomen ervan te minimaliseren. Het is geen vervanging voor het oplossen van problemen en veerkracht. Het is een gespecialiseerd proces waarin de innerlijke gevoelens en behoeften van de cliënt worden onderzocht en aan het licht gebracht.

Coaching is erop gericht het doel van het leven te verduidelijken en actieplannen op te zetten door de cliënt om oplossingen te bieden voor de problemen en uitdagingen van het leven. Vanuit een individueel standpunt is coaching zeer waardevol, vooral wanneer de persoon die life coaching ondergaat, geconfronteerd wordt met het grootste obstakel voor verandering in zijn of haar leven. Het is moeilijk een leven vol te houden zonder de steun van vrienden en familieleden die nu zo ver weg zijn als ze zouden kunnen zijn. Een cliënt komt te weten dat hij niet alleen staat in een dergelijke situatie en met de hulp van een efficiënte en gevoelige life coach kunnen de situaties op een doeltreffende manier worden aangepakt. De sociale structuur van de mens en de ontwikkeling van persoonlijke waarden worden sterk beïnvloed door het gezin, en de coachingsessie zou een situatie moeten zijn waarin deze kwestie aan de orde komt. De meeste coaches en individuen die klaar zijn om hun leven te veranderen, hebben diep van binnen het belang ingezien van zelfontdekking. Een persoon die door het proces van coaching gaat, denkt dat zijn/haar diepten van spiritualiteit en innerlijke kracht bedreigd worden. Wanneer een persoon klaarwakker is, worden zijn/haar concepten van betrokkenheid en levensinteractie ontwikkeld met positieve focus.

De holistische benadering is een proces van verheldering van de persoonlijke waarden, percepties en behoeften. Life coaching stelt een persoon in staat tot zelfontdekking en mentaliteitsverandering. Het proces begint met mentaal onderzoek om een ideale situatie en doelen te identificeren, analyseren en verduidelijken. Geformuleerde ontwerpdocumenten zoals strategie- en planningsdocumenten zijn van cruciaal belang bij life coaching. Het dient als een gids door trail en error. Het biedt de cliënt een mogelijke routekaart van beslissingen en actiestappen die genomen moeten worden om zijn/haar zelf gedefinieerde taak/doel(en) te realiseren.

Alleen als het persoonlijke levenscoachingproces en de e-enance van de cliënt worden verbeterd, kan hij zijn doel(en) beter bereiken.

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.