Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Voetreflexologie

Voetreflex Eindhoven

Voetreflexologie is erop gericht de energiestroom door uw lichaam te verbeteren, de meridianen van uw lichaam in evenwicht te brengen en u daardoor in zeer korte tijd te genezen.

Om te begrijpen hoe het werkt, moet je weten dat er een enorm netwerk van meridianen is dat van de ene voet naar de andere uitstraalt en door het hele lichaam loopt. Het is als een netwerk van miniatuurpaadjes, die de weg vrijmaken voor de enorme Ongoingilk diamond spider ader, die ononderbroken dwars door het lichaam loopt. Dat is waar voetreflexologie klinieken hun sporen vinden. Het vergt kennis over deze aderen om te weten hoe ze te behandelen.

ercurie is de technische term voor het ongecontroleerd lekken van urine. Het gebeurt wanneer de druk in het lichaam te groot is. De blaas, of het vermogen om uit het lichaam te steken, wordt meestal veroorzaakt door zenuwen die reageren op een te grote druk. Bij een normale urine-incontinentie wordt de urine vastgehouden in een blaas die zich aan de onderkant van de lengte van het lichaam bevindt. Aandrangincontinentie, het type incontinentie dat optreedt wanneer u uw taille ver omhoog duwt, is anders. Dit gebeurt wanneer de zenuwen, samengedrukt door te veel weefsel, niet in staat zijn zich te ontspannen en de urine lang genoeg op te houden om deze kwijt te raken. Als de voeten uit het lood staan, zijn de tenen bijna altijd betrokken bij het proces. Kwijlen is een secundair symptoom.

Soorten Incontinentie

1. Aandrangsincontinentie

Dit is het soort incontinentie waar de meeste mensen mee te maken hebben. Hou het vast! Huil en veeg je voet af als het moet, maar probeer het niet te vermijden. De meeste mensen hebben een sterke aandrang om te plassen wanneer de druk toeneemt, en ze lekken wanneer hun blaas vol is. Sommige mensen lekken alleen als ze zich inspannen, terwijl anderen voortdurend urineverlies hebben. Heel wat problemen kunnen het gevolg zijn van een onevenwicht tussen deze twee vormen van incontinentie.

2. Aandrangsincontinentie

3. Incontinentie door stress

Wanneer u stressincontinentie ervaart, hebt u een plotselinge en oncontroleerbare aandrang om te plassen, gevolgd door een onvrijwillig urineverlies. Dit gebeurt wanneer uw sympathisch zenuwstelsel in een kramp schiet. De arm zit rond met urine gevulde vezels, en plotseling stroomt er een zee van vocht doorheen.

4. Overloop Incontinentie

Soms begint u bij een dringende late infectie ook vaker te plassen. Andere keren kan er al sprake zijn van vochtophoping vóór de infectie. Dit wordt “overloopincontinentie” genoemd, en het is een van de belangrijkste oorzaken van zeurende urinestress.

Oorzaken van voetdrangincontinentie

Er zijn veel mogelijke oorzaken van problemen met de urinestroom. De belangrijkste daarvan is een abnormale werking van de detrusorspier. De detrusor is eigenlijk een kleine spier die diep in de kuit zit. Binnenin de kuitspier bevindt zich een detrusor die de isometrische contractie wordt genoemd. Onder normale omstandigheden houdt deze detrusorspier de kuitspier gewoon recht en produceert hij kracht (als je erin knijpt). Maar als er sprake is van een auctometriale stoornis (een aandoening waardoor de spiervezels zich spannen, ook als ze niet samentrekken), kan de spier abnormaal werken, waardoor de urine doorstroomt, zelfs als er geen druk is (dit wordt de isometrale benadering genoemd). De gebruikelijke oorzaak van deze vorm van incontinentie is een infectie waardoor de blaas verstopt raakt. Ongeveer de helft van alle mensen met urinaire stressproblemen heeft dit type aandoening. Een andere veel voorkomende oorzaak is zenuwbeschadiging ten gevolge van spierbeschadiging, met als gevolg beschadiging van de detrusor of blaasvezels. Detrusor- of blaasspierbeschadiging kan ook elders in het lichaam optreden. Ongeveer 15 procent van de mensen met urinaire stressproblemen heeft een ander soort neurologisch probleem, zoals neuropathie.

Diagnose van aandrangsincontinentie

Zelfs als er een lichamelijke oorzaak is, kan uw arts u vertellen dat uw incontinentie stressgerelateerd is, tenzij u een zeer pijnlijke aandoening hebt. Dat wil zeggen dat de stress door uw levensstijl komt. Als u niet kunt veranderen wat u doet om stress onder controle te houden, kan uw arts u bepaalde medicijnen voorschrijven. Soms is het nuttig om een vorm van behandeling toe te passen die ictediopathische omgevingsstressincontinentie (of EPAI) wordt genoemd. Deze vorm van urine-incontinentie wordt vermoedelijk veroorzaakt door de hersenen of door een neurologische aandoening die delen van de hersenen aantast. Het is belangrijk om naast stress ook deze andere oorzaken van uw incontinentie uit te sluiten. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met aandrangincontinentie ook andere vormen van stressincontinentie hebben, zoals prostaatinsufficiëntie en een tekort aan urinevaardigheden.

Huidige Incontinentie

Als u eenmaal zeker weet dat u werkelijk incontinentie hebt, kan uw arts u andere manieren voorstellen om de incontinentie te behandelen. Deze manieren kunnen uiteenlopen van het gebruik van uitwendige katheters tot het gebruik van bekkenbodems met medicatie.

Lees meer

Massage

sportmassage

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.