Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Coaching in de gezondheidszorg

Coach in de zorg

 

Coaching in de gezondheidszorg is zeer divers. Coaching in de gezondheidszorg bestrijkt het volledige spectrum van levensbedreigende vaardigheden tot coachingsvaardigheden tot welzijnstechnieken en -gewoonten. Het omvat leiderschap op de werkplek, levensbedreigende zorg en managementvaardigheden, en in de gezondheidszorg dienstverlenende beroepen. In de gezondheidszorg is coaching ongeëvenaard als een effectief middel om de klinische effectiviteit te verbeteren, klinische klachten te verminderen, operaties te voorkomen, de naleving van staats- en federale voorschriften te verbeteren, en het gebruik te verminderen. Als gevolg hiervan veranderen de gezondheidszorgvelden zeer snel, en daardoor is coaching ook een extra inkomstenstroom geworden voor vele gezondheidszorggroepen en beoefenaars (b.v. klinieken, ziekenhuizen, en klinieken, en dokterspraktijken).

Coaching in de gezondheidszorg is zeer breed gebaseerd op een verscheidenheid van dynamieken, vereiste vaardigheden en perspectieven. Daarom is het niet de bedoeling van dit artikel om coachingstechnieken in de gezondheidszorg in het algemeen te behandelen, maar om specifiek de kritieke rollen van een coach in een gezondheidszorgsetting te identificeren.

Hoe ziet een coachingsessie eruit?

Wij weten dat in onze moderne wereld, technologie een gemakkelijke en toenemende manier creëert om de vaardigheden van onze gezondheidszorgbeoefenaars te verbeteren. Het gebruik van interactieve systemen voor voortgangsbewaking, reflectieve en uitgebreide stewardship-oefeningen en klinische projectteams, systemen voor het uitlokken van deelnemers, en vele andere technologieën kunnen onze leercycli drastisch verkorten en de klinische effectiviteit verbeteren.

De tijd tussen de sessies is een belangrijk element in het coachingproces, en het is een tijd waarin de coach en de coachee een betekenisvolle relatie opbouwen. Een coachingsessie kan plaatsvinden via de telefoon, face-to-face, of in sommige gevallen via e-mail of instant messaging. Waar het echt om gaat is dat de cliënt met een open geest naar de sessie komt en de sessie aanneemt in de geest van up-to-date te willen zijn. Gebruik technologie indien nodig, maar houd altijd de cliënt in gedachten

Wat wij weten uit ons werk met cliënten en mensen uit andere vakgebieden is dat in veel gevallen de cliënt niet weet wat hij moet doen. Ze weten dat ze willen veranderen, maar ze hebben zich niet geëngageerd om de veranderingen door te voeren. Ze weten niet welke vaardigheden ze moeten meebrengen naar de sessies, hoe ze zichzelf kunnen motiveren om met een frisse blik naar hun gebruikelijke werkpraktijken te kijken, en hoe ze effectief met verschillende problemen kunnen omgaan.

Het is triest te moeten vaststellen dat veel coachingsorganisaties hun kapittelleiders of localplete supervisors niet voldoende opleiden in de kunst om een succesvolle organisatiecoach te worden. In veel gevallen worden zij gepromoveerd tot senior organisatiecoach, waardoor zij in een overbodige plaatsvervangende rol terecht komen, in tegenstelling tot de rol waarvoor zij idealiter waren toegerust.

Ik zou hier verschillende voorbeelden kunnen geven, maar laat me alleen zeggen dat het gebrek aan een organisatieproces en een gebrek aan een doeltreffend proces om nieuwe vaardigheden toe te voegen en een proces om de veranderingen die in de succesvolle organisaties zijn opgetreden te observeren en te meten, een oorzaak is van het falen van veel van de bedrijven.

Hoe speelt een coach een belangrijke rol in een organisatie?

De coachingsrelatie is een relatie tussen verschillende partners. De mentor-coachee relatie is bijzonder belangrijk aangezien dit de professionele relatie is tussen de mentor en de coachee. Het is essentieel dat de relatie ontwikkeld wordt door en gebouwd wordt op respect, vertrouwen en wederzijds respect. Een van de eerste dingen die ik doe als ik met een coachee begin te werken, is ervoor zorgen dat we contactinformatie hebben, zoals e-mail, telefoon, fax, internet, en andere relevante vormen van contact tussen ons.

Wanneer dat is vastgesteld en we op dezelfde golflengte zitten, gaan we aan de slag. Dit is echter niet altijd het geval. Sommige van de problemen die ik meemaak hebben de weegschaal doen doorslaan in het voordeel van de coachee. Een voorbeeld hiervan is dat de coachee en de mentor op hetzelfde moment in hetzelfde bedrijf zitten of op hetzelfde moment op bezoek zijn. Terwijl zowel de mentor als de coachee een groter belang hebben om het project goed gedaan te krijgen, heeft de coachee een veel sterkere relatie met de mentor, en is de kans groter dat hij de stem van de mentor hoort.

De mentor-coachee relatie kan bijzonder intens zijn als de coachee enigszins onervaren is in de organisatie. Bovendien was de coachee verantwoordelijk voor een bepaald aspect van het programma of project, en heeft de mentor een kans om de coachee te laten zien hoe het gedaan werd en hoe zij en de coachee het kunnen verbeteren. Deze relatie kan enorm worden verbeterd, en is in veel gevallen verbeterd doordat de mentor persoonlijk de hand uitstak naar de coachee om die relatie te ontwikkelen en een goede verstandhouding op te bouwen.

Tijd voor de mentor-coach om verlof te nemen.

Vandaag de dag zijn er heel weinig jockeys in de gezondheidszorg en zeker geen reusachtige bedrijven.

Lees meer:

Particuliere ouderenzorg

Psychogerontologie

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *