Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Wat is coachen?

Coach Oosterhout

 

 

 

 

 

De vraag zoals die gesteld wordt: Wat is coachen? Mijn doel is om u als lezer te helpen begrijpen wat coachen is en waar het voor u toe leidt. Ik ben niet de ultieme autoriteit op het gebied van coaching. Begin met de definitie van coaching zoals die tegenwoordig algemeen wordt gebruikt.

Volgens Wikipedia is coaching een “zelfbegeleid proces van het ontwikkelen van iemands individuele prestaties, carrièredoelen en waarden, waarbij emotionele en persoonlijke aspecten van gedrag worden meegenomen”. De maatschappij heeft coaching vaak geassocieerd met prestatiecoaching. En dus is een begrip van hoe coaching opduikt en hoe het in de wereld werkt van belang voor Matters, leiderschapscoaching, executive coaching, coaching bij het stellen van doelen, afstemmingscoaching en loopbaancoaching. Laten we eens een blik werpen op de voornoemde gebieden van coaching en van coachingopleidingsprogramma’s.

Het staat de mensen vrij een coach te kiezen voor elk van de doeleinden waarnaar ik in dit artikel heb verwezen. Er zijn twee essentiële elementen in de aard van onze coachingrelatie. Deze zijn (1) onze bereidheid om eerlijk na te denken over ons leven, onze waarden en de richting die we willen inslaan, en (2) een positief perspectief op het proces van persoonlijke verandering en dat we zullen coachen en gecoacht zullen worden. We begrijpen vrij snel dat het probleem met het hebben van een persoonlijke of professionele coach is dat er op de lange duur een aantal goede en een aantal minder-dan-goede leraren bij komen.

Coaching houdt zich bezig met de manier waarop wij ons bewegen, de keuzes die wij maken op een bepaald gebied van het leven (volgens de coach op dat moment), onze houdingen en reacties op situaties en gebeurtenissen in het leven, en ons begrip van onszelf en onze geest en ons lichaam in termen van leren, groei en transformatie. Met dit begrepen, suggereer ik dat de reden dat coaching zo breed toepasbaar is, en vooral dat het zo’n effect heeft op de cliënt, iets te maken heeft met het proces van doelbepaling. Ik verwijs naar dit proces, dat ChicClock Ley wordt genoemd, in de ART van coachingconcepten die doorbraakcoaching afstemmen op emotionele, relatie- en levensdoelkwesties. Ik geloof dat er een moet zijn!

Onze keuzes zijn gebaseerd op wat anderen ons hebben geleerd over onszelf, waarom we hier zijn, wat we het belangrijkst vinden in het leven, en waar we naar toe gaan. In de meeste gevallen nemen we een beslissing zonder te beseffen wat we doen, vaak zonder waardering voor dit proces, en dan gaan we blindelings verder in het leven. Zonder een duidelijk begrip van de resultaten die we wensen en de manieren waarop we ze moeten bereiken – we zitten vast. We gaan door, leven ons leven. Sommige of veel van de mensen die in deze situatie terechtkomen, hebben een coach gehad. Omdat zo velen van hen er doorheen komen, kiezen zovelen ervoor om door te gaan op deze weg van levensverandering. De overgrote meerderheid van onze keuzes wordt echter niet voor ons gemaakt, maar door ons, door hoe we onszelf willen noemen – door de gedachten en de visie die we ons onderbewustzijn opdringen.

Wow! Coaching is een geschenk! Wat een geschenk. Levensveranderend, levensverbetering, en levensveranderend!

Laten we samen iets doen aan het eind van de dag, terwijl ik deze woorden schrijf en nog eens naar de titel kijk. Laten we iets doen om die paar grimmige momenten in ons begrepen bereik voor het leven te verschuiven naar een begrip dat onze keuzes zijn gemaakt door wie we kiezen te zijn en om welke reden, en er dan op uit te gaan en het waar te maken. Laten we onze gaven met de wereld delen!

lees meer:

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.