Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Top 10 Coachings Mythes

Coaching Utrecht

 

 

 

 

 

Coaching is een zeer dynamisch proces om mensen te ontwikkelen en hen te helpen gefocust te blijven, zowel op hun persoonlijke doelstellingen en dagelijkse taken, als op hun potentieel en prestaties bij het bevorderen van een bedrijf of ander team, en hun prestaties op lange termijn. Het hoofddoel van coaching is het team of individu te ondersteunen bij het bereiken van topprestaties die hem gericht houden op het succes dat zijn activiteiten zullen genereren.

1. De coach/begeleider, vaak een manager van een van de teams of een externe professional, zorgt voor coaching en ondersteuning.

2. Het team richt zich op zijn doelstellingen door middel van een doeltreffend coachingproces. Dit proces is een continu proces en wordt uitgevoerd binnen de teamomgeving. Bij coaching gaat het niet om het sturen van de persoon. Het gaat erom hulp te bieden waardoor een persoon het vak van probleemoplosser onder de knie krijgt. Het coachen gebeurt vaak naast de verstrekte opleiding, zodat diegenen (naarmate ze hoger in de organisatie komen), die meer geïnteresseerd zijn in resultaten en prestaties, meer tijd van de coach krijgen dan van de opleiding.

3. Coaching is de ervaring van het team. De voorwaartse en opwaartse richting van de organisatie, evenals de bereidheid om het momentum voort te zetten dat door de teaminspanning in de vroegere fasen van de teaminspanningen is gecreëerd, kan worden gehandhaafd door de essentiële coaching van positieve attitudes en de theorie van de effecten”.

4. De coach/begeleider wil ook contact maken met elk individu, zodat het individu zijn/haar positieve verbetering kan zien, zodat het individu kan zien dat er potentieel is voor verbetering, zodat het individu zich gemotiveerd kan voelen om het initiatief voort te zetten.

5. Coaching is een positieve actiehouding en gaat over het verhogen van het zelfbewustzijn binnen de positie van het bedrijf, zijn werknemers en hun verband met de resultaten en de organisatie daarbinnen. Hierdoor kunnen individuen trots zijn op hun werk en dit koppelen aan het succesvol bereiken van hun doelstelling(en).

6. De coach spant zich in om individuen te inspireren en te motiveren om actie te ondernemen in de richting van hun doel(en). Ook wordt de waarde van het individu voor de machine of organisatie besproken en de organisatie moet het individu gebruiken om de visie, de missie, de strategie en de verantwoordingsstructuur te creëren die het individu in goede banen zal leiden voor de toekomst.

7. Dit teamproces is niet altijd leuk en kan vaak behoorlijk frustrerend zijn, maar de doeltreffendheid van het team of individu wordt bepaald door de visie van de coach/begeleider en de bereidheid van het individu om zich in te zetten en te leren. Een goed beeld van waar het bedrijf naartoe gaat en de mogelijke obstakels is van cruciaal belang om de gewenste resultaten te bereiken.

8. De eerste interactie tussen de teamleden en de coach/begeleider is belangrijk omdat beide vormen overdracht van ideeën en gedrag nodig hebben.

9. Coaching is niet goedkoop, maar het is het geld zeker waard! Coaching wordt omschreven als een continu proces en een vaste procedure die de prestaties van het team en het individu verbetert. De coaching in een sollicitatiegesprek is meestal goed toepasbaar in een zakelijke omgeving. De vragen die de interviewer aan de kandidaat stelt over zijn sterkste en meest recente ervaringen zouden een oprechte reflectie zijn over de sterke punten van de kandidaat, zijn ervaring en zijn belang voor de job. Zo zou het gesprek moeten verlopen en de goedkeuring of afwijzing van de kandidaat is een sleutel. De onderliggende veronderstelling in de relatie tussen de kandidaat en de coach is een omgeving waarin elke partij de andere zal inzetten om het doel te bereiken. Het coachen van een leider is in essentie een vorm van leiderschapsbegeleiding die een kandidaat het juiste voordeel van de twijfel geeft om zijn talent en vaardigheden op de juiste plaats en het juiste moment in te zetten.

10. De coach/begeleider moet zoveel mogelijk informatie geven, zodat het individu en het team zo individueel mogelijk over hun eigen ontwikkeling kunnen beslissen. De coaching gaat nooit over het individu – dus streef ernaar dat individuen deelnemen aan de geselecteerde sessies zoals ze zich bijvoorbeeld voelen bij het Rode Licht, of als een Rode Licht soort teamspeler.

11. Het belangrijkste verband met het Rode Licht voor coaching is wanneer het individu contact zoekt met de coaches, ondanks het feit dat het goedkeuringsvirus van de coaches op kantoor misschien niet zo sterk is als hun eigen steunsysteem en/of carrièremogelijkheden in hun eigen organisatie.

12. De herhaalde tewerkstelling van teams en de subregulering van “Personal-to-Person Coaching Until You Meet Me Under the Dynamo” is werkelijk een zichzelf versterkend proces. De coach bemoeit zich met zijn of haar persoonlijke zaken wanneer de coach zijn of haar e-mail adres voor het team reset.

13. Dit proces moet een soort feedbackonderhandeling tussen de coach en het individu/team omvatten en moet zoveel mogelijk nuttige feedback geven in de vorm van commentaar om de sterke en zwakke punten aan te wijzen.

14. Zorg voor geloofwaardigheid, wees positief, doe mee en controleer ook op kleine doelen, en voldoe aan de kosten.

lees meer:

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.