Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Relatie en Verband

Relatietherapie Arnhem

 

 

 

 

Een van de oudste en meest helpende benaderingen voor iemand die geïnteresseerd is in een stabiele relatie is een stapje terug te doen en aandacht te besteden aan wat er allemaal gaande is in hun relatie. Dit kun je doen bij relatietherapie. Bij de eerste gedachte kunnen veel mensen in paniek raken, of het nu gaat om de status van hun relatie, de relatie zelf, de manier waarop andere mensen met elkaar communiceren of zelfs hun kinderen. Men kan zich boos voelen, alsof het beter gaat en toch weten dat er iets niet goed voelt aan iemands kant. En toch kan het gewoon niet de relatie zijn die dit gevoel veroorzaakt. Het zou een gevoel kunnen zijn dat voortkomt uit iemands perceptie van de andere persoon, of misschien het resultaat van een gewoonte van ruzies en reacties.

Om te beginnen met het proces ‘Proberen om dingen beter te maken’, moet men misschien stoppen en kijken naar zijn reactie op de relatie. Hoe meer men zijn eigen gevoelens en reactie koestert in het nemen van verantwoordelijkheid voor zijn reacties, hoe meer de verdediging van de ander zal gaan tegenwerken. Als men merkt dat deze behandeling werkt, moet men overgaan tot de moeilijke dingen. Het is nooit gemakkelijk om deze patronen voor de ene of de andere persoon te herkennen.

Onze relatie met elkaar is rijk aan emotie. Herkennen wat belangrijk is, is een van de belangrijkste stukjes relatiewerk dat kan worden aangehaald. Hoe goed we elkaar zien is als het bouwen van een relatie op vertrouwen. Als we merken dat onze relatie op zijn minst gedeeltelijk niet in evenwicht is geweest, of ons niet dient, dan is de volgende stap te leren hoe we onze relaties beter kunnen maken. Een van de belangrijkste aspecten van zo’n verkenning is te schetsen wat voor elk van ons belangrijk is, en vast te stellen waar we het evenwicht kunnen laten vallen en een begin kunnen maken met het scheppen van een veilige band.

In werkelijkheid gaan relaties door een cyclus van ups en downs. Deze ups en downs zijn niet alleen het gevolg van bewuste keuzes. Onze behoeften kunnen soms gewoon bij toeval op elkaar afgestemd worden. Zij kunnen bijvoorbeeld elke ochtend in bed kruipen en in slaap vallen, wanneer wij onze gewone, saaie en dagelijkse routine hebben. Op andere momenten kan de relatie door een fase gaan, waarin wij het ene moment gelukkig lijken, en onze partner het andere moment gefixeerd is op iets anders. Die tijd is heel vaak een tijd van tact en compromissen, omdat we proberen zowel op mannen als op vrouwen te lijken. De reis van de relatie zelf is een emotionele achtbaan van VEEL ups en downs.

Als je in een relatie zit waar je ongelukkig in bent, en op zoek bent naar wat oplossingen om het te redden, zijn er manieren waarop je dit kunt doen. Een van de dingen die je kunt doen, vooral een vrij gemakkelijke manier om je partner te bereiken en te proberen om dingen beter te maken, is vragen om wat tijd met hem of haar alleen in het weekend.

Als de dingen in uw relatie erg emotioneel geladen zijn, kan het de eerste stap zijn om dat probleem met uw partner te bespreken. Als je je eenmaal begint te concentreren op wat er precies mis is in je relatie met je partner, kun je misschien met een aantal alternatieven komen die jullie relatie kunnen verbeteren en vooruit kunnen helpen.

Uiteindelijk is een relatie niet echt waar we ons in het begin aan binden. Als mensen een relatie hebben, genieten ze meestal ook van hun partner. Veel relaties zijn helemaal niet duurzaam, en zouden waarschijnlijk al verbroken moeten zijn, omdat ze in zo’n onrealistische situatie zijn opgevoed waarin het gemakkelijk is te geloven dat er geen ziel in de relatie zit. De definitie van ziel in relatie counseling is zeer nauw verbonden met veel koppels, met het idee van een ziel perspectief in relaties. In het reine komen met je ziel is een moeilijke kwestie. Het wordt vaak gebruikt als een coping mechanisme voor onaangename omstandigheden, of als een religieus referentiepunt, het doel van het leven in zijn bestaan. Het is echter geen cruciaal begrip, en vaak gerelateerd aan een gevoel van realiteit voor een persoon.

Scheiden lijkt op een kortstondige terugval om te wachten tot de andere schoen valt. Maar maart is de officiële dag van de maand dames, en het is zinvoller om de tijd te nemen om een scheiding te verwerken. Door dit te doen heeft het de mogelijkheid om je relatie te verbeteren, en is het heel goed mogelijk om in tijd en geld te investeren in het vrijmaken van je pad en nauwere relaties.

lees meer:

Lichaamsgerichte therapie 

Traumabehandeling Arnhem

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.