Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Mindfulness Meditatie

Mindfulness Nijmegen

Wanneer je je concentreert of aandacht schenkt aan de huidige ervaring, vorm je je geen beeld van je verwachte ervaring. De grootste fout die mensen maken wanneer ze dit soort meditatietechniek normaal gesproken gebruiken, is dat ze er een verhaal aan vastknopen en de neiging hebben diep betrokken te blijven bij het denken over hun ervaring. Dit is een bewuste poging om een beeld te creëren en je vervolgens met dat beeld te identificeren en te vereenzelvigen. Mindfulness meditatie leert je om de adem op te merken, zonder labels of oordelen. Aandacht, aan de andere kant, is een innerlijk bewustzijn of “weten”. Mindfulness wordt gezien als de manier waarop een persoon zijn huidige ervaring van moment tot moment ziet.

Waarom is mindfulness meditatie een krachtig hulpmiddel? De Boeddha onderwees dat het leven vergankelijk is en niet eeuwig kan duren. Je zult onvermijdelijk sterven en je lichaam zal geleidelijk vergaan. Dit creëert een intern conflict. Omdat je getraind bent om sterk te zijn en te reageren op verlangens, beginnen je emoties je hele leven te beheersen. Op een bepaald moment in je leven begin je misschien te begrijpen waarom je de hele tijd depressief of angstig wordt… waarom je gezondheid wordt aangetast… of waarom je relaties mislukken. Je zult je redenen voor ongelukkige gedachten en handelingen beginnen te begrijpen… en deze Verlichting.

In feite is, voordat je leert, het aanwezig zijn in de huidige ervaring de belangrijkste manier om je te behoeden voor onnodig verdriet. Als je aanwezig bent, ben je minder bang. Je voelt je levend. En… je voelt je bang. Door je bewust te zijn van wat er zich van binnen afspeelt, word je minder beïnvloed door op angst gebaseerde percepties. Je vertrouwde verkenningen kunnen meer objectief dan emotioneel zijn. Je ogen vinden antwoorden op je vragen. Je staat meer open voor mogelijkheden. En rusteloosheid stilt de turbulente emoties.

En als u erover nadenkt, bent u hier altijd al geweest, in de tijd van vanavond, ongeacht de veranderingen. Misschien wordt u morgen wakker… en herinnert u zich niets meer van vandaag. Waarom? Omdat je het in het verleden bent vergeten. Nu is er weer leven dat vertrouwdheid oproept. Net zoals je vertrouwd raakte met de geheime werking van je koninkrijk, opent zich een andere staat van bewustzijn voor je in het huidige moment. Je niet alleen bewust worden van wat er gebeurt, maar ook van hoe je je voelt op elk moment van de dag, reikhalzend uitkijkend naar het volgende moment dat zich ontvouwt, is jezelf voorbereiden op een krachtiger alledaagsheid.

De meditatiepraktijk van mindfulness is echte meditatie. Het begint met het volledig observeren van wat er in je gebeurt. Het geeft je de mogelijkheid om de dingen te zien zoals ze zijn. Door deze focus zul je je obstakels beginnen te zien voor wat ze zijn… slechts kleine hobbels op de weg. Je zult duidelijker gaan begrijpen dat, hoewel deze hobbels je in een bepaalde richting sturen, je pad dat niet is. In feite is het een heel andere weg dan een tolweg door een veld van bloemen en wolken… Het vermogen om opmerkzaam te zijn is een krachtig vermogen dat al snel je nieuwe leven en je nieuwe focus wordt. Wanneer je geïnstrueerd wordt om de toepassingen van het Goddelijke, de aard van het Universum, om te keren, heeft iedereen het vermogen om mindful te worden.

Dus, als je een nieuwe manier van leven wilt, misschien wil je onderwerpen, speciale methoden van afstemming en de verschuiving in bewustzijn; concepten. Weet dat alle niveaus van werkelijkheid en mystieke ervaring, en de ervaring van Goddelijk Wezen, allemaal intern zijn. En als je niet gelukkig bent met wat je hebt ervaren, wil je wat aanpassingen maken. En een voedende methode hiervoor is GrowEarth – YOUR LIFEulture.

 

Author Image
editor

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.