Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Hoe bereidt u zich voor op uw baby?

Voedingsdeskundige Goes

Het eerste bezoek aan de voedingscoach vindt plaats ten minste 3 of 4 weken voor de uitgerekende datum van uw baby. Er wordt meestal een zwangerschapscontrole uitgevoerd met zoveel prenatale tests als uw arts beveelt. Er is meestal geen geplande bevalling tenzij je een hoog risico zwangerschap hebt, zoals een meerling zwangerschap of een andere medische ingreep nodig hebt.

Als je 8 weken zwanger bent, begint de verloskundige met de verplichte zwangerschapscontrole via de telefoon. Ze zal vragen stellen over je gezondheid, vragen voor jou en vragen voor je baby om er zeker van te zijn dat hij of zij goed groeit. Veel gebieden worden niet getest of je wordt slechts een paar van deze testgebieden gevraagd in het belang van de gezondheid van je ongeboren baby. Hier zijn een paar gebieden waarop u een volledig onderzoek kunt verwachten.

Bloed: Uw bloed wordt getest op proteïnegehalte. Uw bloeddruk wordt getest, uw urine wordt afgenomen en u wordt gevraagd een bloedmonster af te staan voor onderzoek. U wordt getest op kokhals, koorts, geelzucht en een positieve test op Groep B streptokokken (GBS). Al deze tests worden alleen gedaan om er zeker van te zijn dat alles volgens plan verloopt.

Bekken echografie: Uw urinebuis en uw bekken worden opgemeten om te controleren of uw baby goed groeit. U kunt worden gevraagd een meetlint mee te nemen dat u aan een touwtje hangt om in het midden van de voorwand van uw vagina te meten. U kunt worden gevraagd uw benen te openen of u kunt worden gevraagd te staan. Het is een activiteit van negen maanden. Uw verloskundige kan de echografie uitvoeren of zij kan een laparoscoop gebruiken. Sommige vrouwen wordt gevraagd op haar zij te gaan liggen en hebben een groot trauma als bij het onderzoek inderdaad een baby in het vaginakanaal wordt gevonden.

Vruchtwaterpunctie: Een echografie wordt uitgevoerd met behulp van een staafje dat verbonden is met een zeer lichtgevend instrument dat in uw vagina wordt geplaatst. Dit is een kleine ingreep die alleen ‘s nachts hoeft te worden uitgevoerd totdat uw gynaecoloog vindt dat u gerust kunt bevallen.

BEVALLING:Als je in het ziekenhuis bevalt en je baby wordt geboren, kan het zijn dat je een bevallingstest ondergaat of dat je jezelf medicijnen tegen de pijn moet toedienen. Als je wordt ingeleid, hoef je jezelf niets toe te dienen.

Lees meer

Voedingsdeskundige

Afvallen

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.