Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

De helende kracht van acupunctuur

 

Acupunctuur Utrecht

 

 

 

 

 

Een snee zit in de huid, maar een genezing zit in de geest.” Eric Snijdersdiploma (1885-1929)

In de zin van de trend dat acupunctuur ook wordt gebruikt voor de behandeling van psychische stoornissen en er wordt gezegd dat acupunctuur sommige van de veel voorkomende ziekten die met deze meridianen samenhangen, zoals bijvoorbeeld fobieën, naar boven brengt. “Het is misschien handiger om als energetisch genezer naalden op de meridianen aan te brengen dan op de meridianen, maar de waarheid is dat je een veel betere behandeling maakt met de naald dan met de geest.” (Johnelse)

Toen acupunctuur voor het eerst naar China werd gebracht, werd voorgeschreven met naalden te werken om interne stoornissen op te heffen en beschadigde meridianen te verwijderen. De doeltreffendheid van acupunctuur is bestudeerd door een groot aantal artsen, alsmede door studenten geneeskunde, die zijn opgeleid om volledig betrokken te zijn, bij de toepassing van acupunctuur ter bevordering van de algemene gezondheid en ter vermindering van ziekte.

Kort gezegd blijkt acupunctuur als genezende kracht in staat te zijn stress, angst, depressie en prikkelbaarheid te verminderen en bepaalde herinneringen ongedaan te maken. Het helpt ook bij het verbeteren van de parelslang en de gezondheid van het hart. De oude Chinezen wisten dat het niet alleen de kanalen zijn die bloeien, maar ook de punten. De behoeften in de acupunctuur zijn terug te voeren tot ongeveer tweeduizend jaar geleden. Het acupunctuursysteem dat vandaag wordt gebruikt, kan direct of indirect worden herleid tot het oude Chinese systeem. De Chinezen ontdekten over de mechanismen van het lichaam en de functies van het lichaam door te observeren wat ze konden doen vanuit het vloeistofsysteem met betrekking tot de organen. De Chinezen waren de eersten die de geneeskunde uitvonden. De meesters in China zagen en bestudeerden de activiteiten van het lichaam om te zien hoe deze activiteiten overeenkwamen met de kwakkelende gezondheid.

Volgens het acupunctuur systeem zijn de verschillende chakra’s in het lichaam waar we de meridianen met elkaar verbinden. De meridianen lopen op en neer in het lichaam. De meridianen zijn ook rails die op en neer lopen. Het acupunctuur systeem kijkt naar de verschillende meridianen. De verschillende niveaus of graden ervan staan bekend als acupunctuurkanalen. In de normale stroming van de interne lucht in het lichaam zijn er kanalen voor uitademing, in- en uitademing, reiniging en aanpassing van de vaatpatronen en stromingen. Terwijl u beweegt in uw leven kunt u merken dat er meridianen zouden zijn die zich omhoog wringen en er zouden kanalen kunnen zijn die volledige of gedeeltelijke beweging ondersteunen. Natuurlijk verbinden deze stromen zich met elkaar, in beide richtingen. Het acupunctuursysteem leert ook dat de acupunctuuroefeningen bedoeld zijn om deze stromingen te verstoren door te borstelen, glad te strijken en te kloppen op meridianen om de energiestroom in het lichaam op gang te brengen en de verstoring van deze stroom te corrigeren die uiteindelijk ziekte kan veroorzaken, zoals een droge mond, rugpijn of maagklachten.

Als onderdeel van de gezondheid van het lichaam, zal er energie door bepaalde meridianen stromen om energie in het lichaam te krijgen. De behoefte aan energie in het lichaam wordt bepaald door de organen van een persoon, omdat energie van vitaal belang is voor lichamelijke en geestelijke functies. Als de organen geen gestage stroom energie hebben, zullen ze moe worden en misschien zelfs dood neervallen. Energie zal een beetje hoger in het lichaam zijn, afhankelijk van hoe actief je organen werken. We weten nog steeds dat de vitale energie niet wordt uitgehongerd, maar dat de functionele stroom van energie wordt bevorderd door lichaamsbeweging en stimulatie van het zenuwstelsel.

Er is een natuurwet die zegt dat je er iets uit moet halen om iets anders te voeden. Tijd lijkt hier veel op. Als de tijd zou drijven op een gladde participerende bron in de lucht, zou er geen wolkje op de aarde zijn. De bronnen van energie zouden voortdurend opborrelen en vers in paniek raken. Het punt van de wet is dat je de basis voor de essentiële bron van energie in je leven moet voeden. Als je het voldoende hebt gevoed, kunnen je organen die ermee verbonden zijn het uitwisselen voor andere energiebronnen. Sommige mensen beschrijven het als een actieve intelligentie die een levenslijn van energie uit andere plaatsen begint te halen. Het is als een magnetische aal die water uit de diepten van de oceaan omhoog haalt. Het is er altijd vanaf het moment van conceptie totdat je, net als de aal, de deur naar de bron sluit.

De Chinezen hebben een praktijk die ‘fifei to glace’ heet. Fifei betekent letterlijk “Lawine van glacis”. Er worden tweezijdige gebogen of taartvormige bladeren gebruikt die op steenachtige rotsen aan de oevers van rivieren groeien. Gebruik de tijd om je energie omhoog te trekken naar de top van je gezicht en rol het onmiddellijk op je handen om het zachtjes los te laten en te volgen. Deze energie wordt gebruikt om een vitale substantie te creëren die in het komende seizoen uit de vitale substantie kan worden vrijgemaakt. Het wordt ook gebruikt om de verschillende meridianen in het lichaam te reinigen en te harmoniseren.Acupunctuur

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.