Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Coaching – Wat is het?

Coach Roermond

 

 

 

Laten we eerst onderzoeken wat coaching is. Coaching is een snel groeiend beroep en er zijn veel verschillende definities. Er zijn veel combinaties van namen voor verschillende vormen van coaching en begeleiding. Persoonlijk vind ik het woord “coach” krachtiger en productiever en gebruik het dan ook vaker. Het mooie hiervan is dat ik op het internet kan zoeken naar andere betekenissen en de voordelen die ze aan mijn leven toevoegen.

Een voorbeeld: als je de woorden “management” en “leiderschap” samenvoegt met de werkwoorden “managen” en “leiden”, dan krijg je het woord coach. Dat is in feite de officiële definitie. Wat betekent het? Wel, het betekent een “t Encounter dropper”, iemand die moeiteloos en ethisch gebruik maakt van het communicatievermogen om een doel of richting te formuleren, te ontwikkelen, af te leveren of bij te brengen. Het betekent een persoon, team of organisatie waarvoor de coachtechniek in eerste instantie werd ontwikkeld. De coach helpt de andere persoon of het team om met succes een proces of een strategie te ontwikkelen. Het betekent een persoon, team of organisatie die doelbewust gebruik zal maken van nieuw-gevonden vaardigheden of kennis die voorheen niet beschikbaar of nodig was. Dus als je bijvoorbeeld bezig bent met een leiderschapscoaching van persoon tot persoon waarmee je daadwerkelijk resultaten wilt bereiken, is het heel belangrijk om te weten dat je de meeste resultaten zult behalen als je de deelnemers op hetzelfde moment hebt binnen mijn opvattingen.

Coachen gaat ook over het ondersteunen en trainen van andere teams of individuen om in de richting van hun doelen te bewegen of om meer succes te behalen. Meestal zijn de dingen waar mensen zich zorgen over maken de ‘moeten’, ‘moeten’, ‘onder aan het blok’ gedachten die hen in hun spoor tegenhouden. Wanneer mensen de technieken oefenen die hen door een coach worden aangeleerd, worden ze vindingrijker. Ze leren zich meer te concentreren op wat er nu gaande is, in plaats van te blijven steken in hun frustratie.

Personen die de juiste Kernprocessen beoefenen die ten grondslag liggen aan de coachingbeweging, weten dat zij deze processen zelf kunnen gebruiken de volgende keer dat zij cliënten coachen. Zij weten dat deze processen door iedereen kunnen worden toegepast. Ja, zij weten dat zij de processen moeten toepassen die hen worden aangeleerd, maar dat is slechts een deel van hun doel. Het gaat erom met anderen samen te werken, patronen te veranderen en resultaten te boeken. Het gaat erom door de blokkades heen te breken en moedig te zijn, het waar te maken. Dit is de toekomst die coaching creëert en een toekomst die weinig managers, coaches en trainers leiden.

Samengevat is coaching een manier om de persoonlijke prestaties te verbeteren, evenals die van de mensen om ons heen of die deel uitmaken van ons team, op de werkplek of in zakelijke aangelegenheden. Het is een proces dat mensen hulpmiddelen en psychologische vaardigheden aanreikt om hen te helpen de focus en het elan te krijgen die ze nodig hebben in hun leven, in hun loopbaan en in hun bedrijf.

Coaching is de ideale manier om mensen die het gevoel hebben vast te zitten in hun leven of in hun bedrijf, te transformeren en te ontwikkelen. Voor zakenmensen of professionals klinkt vooral co-coaching nooit zo aantrekkelijk, hoewel het zeker een geweldige ervaring zal zijn omdat de persoon en het team nieuwe hoogten zullen bereiken. Het is inderdaad een geweldig gevoel om met mensen samen te werken alsof het je eigen team is.

Ik hoop dat dit u wat stof tot nadenken heeft gegeven over wat coaching is en hoe het u misschien kan helpen in de toekomst.

Blijf op de hoogte van komende artikelen over transformatie, coaching en wat coaching niet is

lees meeR:

Hypnotherapie Venlo

  Venlo

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.