Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Coaching – Wat is het?

Coaching Den Haag

Coaching gaat over actie

Coaching is een partnerschap in twee richtingen tussen de coach en de coachee, om de coachee te helpen toegang te krijgen tot zijn of haar sterke punten, antwoorden, verlangens en doelstellingen. Een coach zal u helpen om dingen vanuit een nieuw perspectief te zien, nieuwe acties voor te stellen en uw vooruitgang te evalueren. Een coach zal u helpen met uw zelfvertrouwen en sterk in uw schoenen staan. Een coach is een neutrale, maar zeer inzichtelijke en objectieve “partner” in uw leven, die u helpt om conflicten op te lossen en oplossingen te vinden. Bij coaching gaat het niet altijd om wat u wilt of nodig hebt. Een coach is bovendien een partner in uw leven die u steunt, aanmoedigt en aanmoedigt.

Wat is coaching en hoe coachen we mensen en wie moeten we coachen?

Coaching kan het best worden gebruikt door zowel de coach als de coachee. Door samen te werken kan de coachee zich concentreren op het doel dat hij of zij wil bereiken en dit op een krachtige en ondersteunende manier ervaren. Een coach, aan de andere kant, zal helpen om u gefocust en op koers te houden, te plannen en u verantwoordelijk te houden door structuur aan te brengen in wat u doet en u op het juiste spoor te houden. Het ideaal, vooral in bedrijfs- en bedrijfssituaties, is zeker om je eigen coach te hebben, die je in staat zal stellen je doelen sneller en vaker te bereiken. De coachingsrelatie is een “onvoorwaardelijke” relatie en de betrokkenheid en het vertrouwen maken het echt tot een partner. In mijn coachingspraktijk maak ik gebruik van situaties die een vraagstuk uitlokken. Ik kan je helpen met de meest uiteenlopende zaken; één daarvan kan een objectief psychologisch “hert in de koplampen” moment blijken te zijn.

Coaching is vaak de beste keuze wanneer u iemand niet persoonlijk of telefonisch kunt coachen. Misschien voert u dat gesprek tijdens een telefoongesprek en bent u bereid een collega te coachen. Of misschien voel je je een beetje geïsoleerd in je werk, en heb je het gevoel dat alleen een professionele, getrainde coach je hulp zou kunnen bieden. Kortom, coaching gaat over een “real live” situatie en in deze situatie is de impact absoluut onbetaalbaar.

Coaching wordt door veel mensen gevraagd in banen die we allemaal hebben. Een coach is de professional die u helpt effectiever en sneller uw doelen te bereiken, zonder dat u uw inspanningen saboteert. Een “coach” helpt u ook de context te begrijpen van wat u wilt doen.

Veel mensen in het bedrijfsleven en de zakenwereld nemen bijvoorbeeld een coach in de arm als ze succesvol willen zijn. Executive werk- of leiderschapscoaches zijn het derde type specifiek omdat ze normaal geen brede ervaring of vaardigheden hebben op vele gebieden van het bedrijfsleven. Als u bijvoorbeeld accountant bent en u wilt een CPA worden, dan zou u een coach nodig hebben op het gebied van leiderschap en u kunt niet verwachten dat u dat alleen kunt.

Wat is coaching u waard?

Coaching is een partnerschap, het is even echt als elk ander programma. U denkt misschien, of zegt misschien, dat u geen coach nodig hebt en dat u uw bedrijf alleen kunt leiden, maar is dat echt waar? Het is altijd de moeite waard te vragen wat de waarde is van coaching. In feite moet het de moeite waard zijn een soort vraag te stellen, want wat u krijgt, hangt af van uw eigen neigingen en prioriteiten. Een coach geeft u feedback, suggesties en beantwoordt enkele van uw meest prangende vragen. Hij helpt u uw overtuigingen en waarden te verduidelijken, uw doelstellingen te bepalen en uw netwerken te verbeteren.

Een effectieve coach biedt de mogelijkheid om uw persoonlijke stijl en vaardigheden te ontwikkelen en helpt u zich te ontwikkelen tot een betere coach. Dat stelt u in staat een betere coach te zijn voor klanten en cliënten. Het resultaat is dat deze personen uw evangelist worden met de resultaten die u wilt en verdient.

Author Image
editor

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.