Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Coaching als hulpmiddel

Coach Almere

 

 

 

 

 

Coaching als instrument voor leiderschapIk ben een leerling van het werk van drie professoren die hebben onderzocht hoe mensen veranderen en hoe ze loskomen. De drie zijn nogal verschillend van elkaar, maar ze hebben veel gemeen. Laten we beginnen met het werk dat gedaan wordt doortle verkiezing en deelnemersbetrokkenheid, de notie om dingen anders te doen wanneer mensen niet de gewenste resultaten hebben bereikt. Als onze discussie in de richting gaat van het werk bovenaan de lijst in het laatste deel, wil ik het werk introduceren van Dr. James Kouzes, van de “K crisis” en, in feite, het werk van de “nieuwe school”. Kouzes heeft gedurende 20 jaar mensen bestudeerd in een poging een effectieve manier te vinden om hen te helpen hun prestaties te maximaliseren. Gedurende deze tijd hebben zij een aantal van de klassieke werkgebieden doorgewerkt die we vinden in onderwijsgebieden zoals loopbaanontwikkeling.

Zijn onderzoek heeft geresulteerd in de “The 7 Habits of Highly Effective People” en zijn bestseller “The Now Habit”. Hij stelt dat er een oneindige trein van mensen is die allemaal hetzelfde doen; het is alleen dat de taak van hun werk niet hetzelfde is. In feite probeert hij te erkennen wat we al weten over hoe mensen en teams effectief zijn. Ik ben het eens met zijn observaties en geloof dat zij de basis vormen voor de coachingsaanpak die ik deel. Dit werk negeren of verwerpen, lijkt onoprecht en niet motiverend. Ik zie het als een geval van “ander deel dat je altijd klaagt over een ander; je wacht altijd op de volgende nieuwe trein van wat er gaat komen en om iets te blijven verdragen – wees moedig!”

Om een stapje terug te doen van de metafoor van een coach, perspectievenEén van de manieren waarop we kunnen denken over de coachingsaanpak is als een kaart voor de reis door het leven, een deken van jas die ons bedekt en beschermt tegen de kilte van het leven. We hebben het in ons hoofd dat er een oneindig aantal medereizigers zijn, ieder van ons op een vergelijkbare reis. Toch kijken we vaak niet naar de bijzonderheden van die reis of de details van een bepaalde dag; hoe graag we dat misschien ook zouden willen. Coachen op is over actieve deelnemer et in feite, een succes hulpmiddel. We kunnen nieuwsgierig zijn en opletten, ons bewust zijn van onze doelen en actief proberen die te bereiken. Dit zijn kwaliteiten die we allemaal zouden moeten vertonen om een betekenisvolle impact te hebben.

ondergaGoede persoonlijke coaching interesseert me. . . .

We kijken naar wat het is aan onszelf dat we willen veranderen door het coach counseling proces.

We kijken in de spiegel na de counseling en en onderzoeken hoe we ons nu voelen?

Wij stellen onmiddellijk vast waar de verandering vandaan komt en besluiten deze te ontwikkelen.

Wij erkennen dat er een oneindig aantal mensen is die hoogstwaarschijnlijk onze wegen bewandelen.

We begrijpen de weg die we afleggen.

Wij zijn ons bewust van de vaardigheden die nodig zijn om op het snelle tempo van de verandering te blijven en deel uit te maken van het “nek-aan-nek”-team.

lees meer:

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.