Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Coaching als een gebied van coaching

Coaching Utrecht

Coaching als vakgebied wint aan momentum en meer en meer mensen raken afgestemd op de kunst en wetenschap van het coachen. We kunnen ons de toekomst zonder coaching nauwelijks voorstellen en we zien het in vrijwel alles wat mensen doen; het is de sleutel tot succes op vrijwel alle gebieden van het leven van mensen.

Hier zijn enkele van de laatste vorderingen op het gebied van coaching:

– 20% van de bedrijven gebruikt nu coaching als een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsontwikkeling of, om hun leiderschapseffectiviteit te verbeteren.

– In 2005 schatte de American Psychological Association dat er naar schatting $10 miljard per jaar aan coaching werd besteed – bijna 30% van de producten en diensten van Fortune 500 bedrijven maakt nu gebruik van coaching.

– Delo mirage van nieuwe coaching initiatieven, het gebruik van coaching voor:

1. Verhoogde doeltreffendheid van personeel en teams;

2. Versterking in hun leiderschap;

3. Verhoogde werkrelaties, zowel met directe rapporten als met het hogere management;

4. Maximale resultaten van prestatieprojecten voor werknemers en teams.

Op het gebied van de atletiek zien wij het de hele tijd – het topverloop ligt tussen 30% en 40% (gebaseerd op het identificeren van attributen, knielend hert, ervaring en persoonlijkheidsprofilering); en de kosten van het verloop voor de bedrijven omvatten miljoenen dollars in de loop van hun personeelsbestand.

Het aangaan van een coaching belofte is een indicatie dat u serieus bent over de toekomst van de organisatie. Coaching is de enige beproefde methode in het bedrijfsleven die duurzame resultaten oplevert waar u in de loop van de tijd op kunt rekenen. De opbrengsten zijn talrijk, en de inkomsten, evenals het geluk dat u er aan ontleent zijn continu en zeer consistent. Coaching gaat over betekenis en doel in leven en zaken.

Wat is het verschil tussen de conventionele organisatie die blijft veranderen als gevolg van het hoge tempo van de technologische vooruitgang, het tempo van de transformatie dat vele jaren geleden de kop op stak, en de coaching belichaamd door de Byrne’s en Interviewersasis?

De boze vijand van coaching heet angst, en het is angst die het hart van de moderne mensheid doordringt. Een coachende oplossing is “iets dat goed is voor de ander, maar dat door de ander goed wordt volbracht.”

In een traditionele organisatie wordt de coaching-oplossing ontworpen door de baas of leider van het bedrijf, of coach te zijn, en ook de vele systemen te creëren die het verwachte resultaat van het individu en de teamleden zullen ondersteunen: het doel definiëren, de strategie plannen, naar het plan handelen, de resultaten zelf meten, en de resultaten opnieuw evalueren.

Hoewel de beloften en beginselen van de coaching allemaal heel goed zijn, is het voorrecht van de werknemer te slagen of te falen – door zijn eigen kunnen en keuzes.

Effectieve coaching gaat over vertrouwen, en vertrouwen is een ervaring vanuit het hart. Vertrouwen kan worden gecreëerd, en het type relatie kan rijk en levend zijn. Het hart kan het verschil maken tussen een effectieve coachingoplossing en een pijnlijke, misschien zelfs destructieve en mogelijk ineffectieve oplossing. Het hart zou de partner van de coach moeten zijn, net zoveel als de coach dat is voor de cliënt. Volgens Jack Canfield, de auteur van de serie Chicken Soup for the Soul, “is het de kunst om het maximale uit de coachingrelatie te halen, om de cliënt en de coaching zelf te behandelen alsof beide een goede zaak zijn.”

Dus, wat is coaching als een praktijk en hoe kunnen we in het spel komen?

In het kader van dit artikel wil ik bijdragen tot de coaching-beweging door te stellen dat de coach een zeer bekwaam individu is, dat een coach zijn aangeboren vermogen kanaliseert om “een verstandhouding op te bouwen, buy-in te verkrijgen en de deelname van de klant te motiveren, wat dan leidt tot een teamreactie en succesvolle resultaten”.

Maak je portemonnee los

Verzamel je hart

Vertrouwen, kracht en vriendschap opbouwen

Tenslotte beweert de coach van 1 juli dat coachen een kunst en een wetenschap is die nu geformaliseerd wordt in een geaccrediteerde vijfjarige cursus in coaching die bekend staat als Coach workforce certification of CCC-coaching.

Samenvattend: de basis voor de toekomst is je portefeuille tevoorschijn te halen en je hart te openen. Je weet nooit wie of wat er van kan komen.

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.