Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
gezondheid

Coachen als een expert

Online coach

De doelstellingen van online coaching zoals die gewoonlijk worden opgevat, zijn in de eerste plaats het helpen van de coachee en het ontwikkelen van een betere (en meer relevante) benadering van het werk, de gemeenschap en zelfs het leven. Het is een vorm van zelfontwikkeling die sterk verbonden is met het vermogen om verder te kijken dan de eigen beperkingen. Het is een geavanceerde vorm van persoonlijke ontwikkeling waarbij men geholpen wordt een vermogen te ontwikkelen om van zijn fouten te leren, een gevoel van zelfvertrouwen te kweken en een kwaliteit van intermenselijke vaardigheden te ontwikkelen. Maar het is geen proces dat elke dag van de week in elk beroep nodig is. Coaching is een goed model van persoonlijke ontwikkeling dat nuttig is in management en professionele opvolging.

Veel mensen zien een coach vaak als een deskundige. Ze denken aan een coach als iemand, bijvoorbeeld een sportcoach. Wanneer de persoon al een expert is op zijn gebied is een coach ook niet nodig. Nee. Coaching, zegt de auteur Robert Herrera Dean, is nodig wanneer je al een expert bent in je vakgebied.

Coaching bestaat op een veel dieper niveau. Coaching kan worden gebruikt om een nieuwe manier te ontwikkelen om naar jezelf, je werk, je gemeenschap en zelfs je relatie met anderen te kijken. Coaching kan u helpen uw persoonlijke betekenis en doel in het leven te vinden, en u helpen dit te creëren. Coaching wordt ook gebruikt door professionals in het bedrijfsleven als een langetermijnstrategie om anderen te ontwikkelen en de organisatie te transformeren op meer productieve en vooruitstrevende manieren die haar aantrekkelijker maken voor klanten.

Coaching is dus niet alleen een instrument voor mensen in de bedrijfswereld. Dus hoe komen we aan coaching? Wel, er zijn coachingstichtingen waar u een aantal professionele instructies en richtlijnen kunt vinden.

Als er coachingsstichtingen zijn, moet je rondkijken en minder vaak. Doe bijvoorbeeld je eigen onderzoek naar de coach die je op het oog hebt. Als ze een goede reputatie hebben, koop dan gerust dure coaching van ze. Maar ga niet de fout in. Dit is een serieuze zaak. Je moet oppassen dat je je geld niet naar de verkeerde persoon stuurt, of naar een persoon die beschuldigd kan worden van het brengen van fraude en bedrog, en het runnen van een illegale business.

De beste beslissing is echt om een professional te vinden die goed bij u past. Het is vrij belangrijk dat u in dezelfde business zit: dat u dezelfde doelen hebt, dezelfde aspiraties, dezelfde manier van doen, dezelfde waarden en overtuigingen. Natuurlijk zullen de vibe en de energie tussen u belangrijk zijn, maar uw eigen vak en uw begrip van uw doelstellingen zullen nog belangrijker zijn. Slechts één persoon kan het personeel en het management van een organisatie samenbrengen. Veel bedrijven hebben in de loop der jaren meerdere coaches ingezet om veel problemen op te lossen en daarmee de onzekerheid voor velen weg te nemen. Sommigen hebben deze strategie op grote schaal toegepast en bedrijven overgehaald te investeren in de diensten van een professional die een divisie goedkoper kan laten draaien.

Lees meer

Leiderschapsontwikkeling
Nlp training 

Author Image
editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.